Mensen & portretten fotograferen blijft een vak op zich ! Wat ik zelf belangrijk vind dat ze zich vooral op hun gemak voelen en zichzelf zijn. Té geposeerd vind ik persoonlijk niet mooi, maar soms kom je er niet onderuit ..

Bij de SKVR in Rotterdam heb ik nog een cursus StudioFotografie gedaan, met toch wel een aantal bijzondere mooie foto´s en ik heb daarna de nodige vrienden gevraagd of ze ´model´wilde zijn.

Een overzicht van mijn favoriete portretten ..

Dé modellen die ik gefotografeerd heb tijdens de cursus portretfotografie van de SKVR

Annet, een goede vriendin van mij die ik tijdens de fotocursus heb leren kennen wilde wel een keer model zijn, eerst als ´normaal´ en tijdens de fotoshoot bedachten we dat het ook wel eens leuk is om een beetje extreme foto´s te maken in de stijl van Lady GAGA, maar dan met zware make up, nep wimpers, pruiken en boa´s

Ik ben niet het type wat graag photoshop gebruikt om foto´s te retoucheren etc, ik hou liever van naturel en mensen fotograferen zoals ze zijn.

Ook goede vrienden van mij heb ik gevraagd of ze een keer model wilde zijn !

En ikzelf ben ook een keer voor de camera gaan staan, inclusief statief en timer om eens te kijken wat voor resultaat dit zal geven.

In die tijd was ik nog niet ervaren met Photoshop en het bewerken van foto´s vandaar dat sommige nog vrij donker zijn, en ik gebruik het ook liever niet al kom je er tegenwoordig niet meer onderuit .